Koen Broucke. Hypocrief.

 20,00

2016 Antwerpen, Demian, eerste druk, oplage 333 genummerde en gesigneerde exemplaren en 17 geletterde en gesigneerde exemplaren met een origineel ontwerp van een Meditatiebeeld van Koen Broucke.

Van de luxe editie zijn 14 exemplaren in de handel. 96p. 18,5:12 cm. Ingenaaid. Vormgeving: Jelle Jespers.

Prijs gewoon exemplaar: 20 euro.
Prijs luxe exemplaar: 1.250 euro.

Bestellen van een luxe exemplaar enkel via e-mail en bankoverschrijving met vermelding Hypocrief en de letter van het gewenste exemplaar (de letters corresponderen met de hieronder afgebeelde Meditatiebeelden).

Alle bestellingen worden bevestigd en in volgorde van binnenkomst afgehandeld.

Op voorraad

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

In zijn tentoonstelling Hypocrief – Meditatiebeelden & Partituren presenteert Koen Broucke drie reeksen werken in oude tot zeer oude boeken en partituren: meditatiebeelden (1991-2016), marge-tekeningen (2008-2009) en een selectie collages van oude muziekdrukken (1995-2016).

Van 25 september tot en met 23 oktober 2016 te zien bij Demian.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verscheen Hypocrief. Deze editie bevat een fragmentarische herdruk van het door Koen Broucke bewerkte exemplaar van Si vous saviez le don de Dieu van Jacques Loew (Paris 1958), zeventien meditatiebeelden en het relaas van een nooit voltooide onderneming.

Koen Broucke krijgt via een dominicaan de opdracht een reeks meditatiebeelden te schilderen. Hypocrief: een Imitatio Christi voor ongeletterden, of gewoon voor mensen van deze tijd, die geen wil meer hebben om teksten te lezen, te mediteren, bidden of met elkaar te converseren. Een reeks die heden ten dage ook op het internet beschikbaar zou kunnen zijn om voor virale verlichting te zorgen.

Hypocrief-Koen Broucke